Тетрардиол®. Защита на сърцето от стареене

ЦЕНА: BGN 38.40 лв.
Въведи количество: Купи сега

ТЕТРАРДИОЛ - ЗАЩИТА НА СЪРЦЕТО

Нашето сърце има доста врагове, предизвикващи преждевременно стареене на сърдечните мускули и съдове. Някои ние познаваме добре, виждаме ги и ги чувстваме (напр. тютюневия дим). Други не виждаме, но добре ги знаем и чувстваме (напр. стреса). Трети не виждаме, не чувстваме, но добре ги знаем (напр. холестерина и мазните храни). Но наред с това сърцето има и враг, когото не виждаме, не чувстваме и почти нищо не знаем за него...

Този враг е хомоцистеинът. Това е естествен продукт от белтъчната обмяна, който присъства в кръвта на всеки човек, но с възрастта поради намаляването на активността на обезвреждащите ферменти неговото количество започва стремително да расте. И щом нивото на хомоцистеина премине критичната граница, сърцето и кръвоносните съдове започват да се повреждат. Установено е, че при надвишаване на нормалното ниво на хомоцистеина дори само с 10 единици рискът от сърдечно-съдови заболявания се повишава повече от 3 пъти.

При повишаване нивото на хомоцистеина в кръвта той започва да уврежда клетките на сърцето, на кръвоносните съдове и даже на главния мозък.

В резултат на това значително се увеличава рискът от исхемична болест на сърцето, хипертония, рязко се ускорява развитието на атеросклероза. Освен това многократно се повишава опасността от инсулт и болест на Алцхаймер. В последно време широко се обсъжда и ролята на хомоцистеина като един от генотоксичните фактори, т.е. неговата евентуална роля в увреждането на ДНК. Допълнителни рискови фактори, които задълбочават последствията от високото ниво на хомоцистеина са:

• генетичен дефект на ферментите, обезвреждащи хомоцистеина;

• семейна обремененост от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет тип II;

• мъжки пол;

• дефицит на естрогени при жените;

• прекалена употреба на алкохол;

• тютюнопушене;

• ниска физическа активност;

• диета, съставена предимно от мазни храни, меса и млечни продукти;

• прекалена употреба на сол.

Как да се преборим с излишъка от хомоцистеин?

След като разрушителната роля на хомоцистеина е установена със сигурност, учените започват да търсят начин за намаляване на нивото му. Открити са вещества, които активизират процесите за неговото обезвреждане. Триметилглицин, фолацин, пиридоксин и цианокобаламин - тези четири вещества снижават най-ефективно нивото на хомоцистеина.

При това максимален ефект се получава при едновременното им приемане и затова тази комбинация е получила даже свое име - „четворката на Морисън“, в чест на американския учен Лестър Морисън, който е един от първите, заговорили за проблема с високото ниво на хомоцистеина и възможността за корекцията му с помощта на триметилглицин и някои витаминоподобни вещества.

Иновативният препарат „Тетрардиол“®, който всъщност е усъвършенстван вариант на четворката на Морисън, е уникална комбинация от природни вещества, стимулиращи процеса на обезвреждане на хомоцистеина и недопускащи опасно надвишаване на нивото му. А това означава, че „Тетрардиол“® защитава нашето сърце от боледуване и стареене.

Състав: витаминно-органичен комплекс cardioAGE™ (бетаин /триметилглицин/, витамин B12 /цианокобаламин/, витамин B6 /пиридоксин/ и фолиева киселина / фолацин/).

Напиши отзив

Note: HTML is not translated!
Bad             Good

Нагоре