Сибирски прополис. Сироп с малахит и сибирски билки. Женско здраве и красота

ЦЕНА: BGN 27.60 лв.
Въведи количество: Купи сега

Малахитов балсам "Сибирски прополис"

(Хранителна добавка)

 

Главното направление на профилактичната активност на «малахитовия» балсам е нормализацията на женския хормонален баланс, а така също и профилактиката на възпалителните заболявания на женските полови органи.

Наваличе (Orthilia secunda).Наваличето (ортилия) е широко известно в народната медицина като средство за лечение на гинекологични заболявания от възпалителен характер. Също така се употребява при безплодие (особено предизвикано от възпалителни процеси), маточни кръвотечения, нарушения на менструалния цикъл, токсикоза на бремеността и фибромиоми на матката. Освен това наваличето се изполва като уриноотделящо и антисептично средство при възпалителни процеси в бъбреците и пикочния мехур.

Овчарска торбичка (Capsella bursa – pastoris). В руската народна медицина овчарската торбичка широко се използва при гинекологични заболявания, усложнения при маточни кръвотечения, като антибактериално средство при заболявания на бъбреците и пикочните пътища. Осен това в последно време вниманието на учените е привлечено от такива биологично активни компоненти на овчарската торбичка като хранителните индоли и изотиоцианати, които способстват за нормализацията на метаболизма на женските полови хормони и така снижават риска от хормоналнозависими ракови процеси.

Градински чай (Salvia officinalis). Древногръцките лекари Хипократ и Диоскорид считали салвията за  «свещена билка» и най-полезното лекарство, особено при безплодие у жената. В Египет, след  епидемии са принуждавали жените да употребяват в храната си салвия, за да може да се увеличи приръста на населението. През XX век австрийски учени действително откриха в салвията природни вещества, нормализиращи баланса на женските полови хормони. Салвията обаче има и много други лечебни свойства. Преди всичко това е мощен природен антибиотик с повече от 5% съдържание на фитонициди. За това препарати със салвия широко се използват за лечение на много инфекциозни процеси, в това число инфекциозно-възпалителни заболявания на женската полова система и уриноотделящите органи.

Сладник гол (Glycyrrhiza glabra). В тибетската медицина сладникът се почита наравно с жен-шена и се счита за главно подмладяващо средство. Повод за това е високото съдържание на фитоестрогени в него, които нормализират баланса на женските полови хормони и така забавят процесите на стареене, както вътрешно, така и външно.

Пищялка лечебна (Angelica archangelica L.). Освен своите антисептични свойства, благодарение на които може да се използва при инфекциозно-възпалителни заболявания на пикочополовата система, билката още има способността да регулира баланса на женските полови хормони. По тази причина в тибетската и китайска медицина лечебната пищялка се счита за главното  «женско» растение. Освен това препаратите с тази билка благотворно влияят и на сърдечно-съдовата система, която е особено уязвима при наближаването на климакса. Сред кардиологичните ефекти, които оказва лечебната пищялка са: понижаване на артериалното налягане и нивото на холестерола, снижаване на риска от тромбообразуване, укрепване на кръвоносните съдове, включително венозните.

Лайка (Chamomilla recutita). Аптечната лайка притежава удивително широк спектър на лечебно-профилактични действия върху женския организъм. Първо, това е антибактериалния ефект по отношение на възбудителите на инфекции на пикочополовата система. Второ, това е регулацията на менструалния цикъл. Трето, това е спазмолитичното и успокояващо действие, което помага да се намалят проявите на климактеричните смущения.

Листа от боровинка (Vaccinium). В народната медицина водната запарка и отвара от листата на боровинката отдавна се използват при инфекциозно-възпалителни заболявания на бъбреците и пикочния мехур, бъбречно-каменна болест, маточни кръвотечения, а също така при повишено кръвно налягане.

Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, разтворен в чай или вода, преди употреба да се разклати добре.

Флакон - 150 мл.

 

Малахитов балсам от серията „Сибирски прополис”

 

Флакони – 150 мл.

 

Срок на годност – 1 год.

Да се съхранява в защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 20°C.

Общоукрепващо средство за профилактика на възпалителните и хормонални заболявания на женската полова система:

-        Хронични възпаления на женските полови органи (аднексит, ендометрит и др.);

-        Нарушения на менструалния цикъл (болезнена, обилна, честа или нередовна менструация);

-        Климактерийни нарушения, предменструален синдром.

По 1 ч.л. 1-3 пъти дневно. Преди употреба разклатете добре.

 

Противопоказания:

индивидуална непоносимост към някоя от съставките, бременност и кърмене. Не е лекарствено средство.

 

Напиши отзив

Note: HTML is not translated!
Bad             Good

Нагоре