Протеин и фитнес

"Днес на пазара на продукти за спортно хранене има достатъчно голям избор на различни протеини, всеки от които обещава да Ви помогне да достигнете определени цели. Даже на самите професионалисти понякога е трудно да разберат кой от тях е по-добър. Ако преди никога не сте употребявали спортни храни и не знаете с какво да започнете, опитайте многокомпонентния протеин SIBERIAN SUPER NATURAL SPORT на Siberian Health. 

Многокомпонентният (комплексен) протеин - това е смес от различни видове протеини, които обезпечават високата концентрация на аминокиселини веднага след приемането му, а в същото време бавно усвояващите се белтъчини осигуряват продължителното подхранване на мускулите.

1. ОСОБЕНОСТ НА КАЗЕИНА – поддържа високо нивото на аминокиселини в кръвта в продължение на 6-8 часа. Именно поради това, приемът на казеинов белтък е оптимален за хора, които са възпрепятствани да се нахранят навреме или пропускат поредния прием на храна. Също така е добре да се пие вечер, тъй като по това време на денонощието организмът е лишен от постъпване на хранителни вещества.

2. ИЗОЛАТ НА СУРОВАТЪЧЕН БЕЛТЪК – той се отлича- ва с високо съдържание на протеин, 90-95%, усвоява се бързо и гарантира прилив на аминокиселини към му- скулните влакна само 30-40 минути след приема. Като правило, той е по-малко алергенен, отколкото концентратите, сухото мляко или други млечни продукти.

3. ХИДРОЛИЗАТ – извлича се чрез хидролиза, раз- деляйки белтъка на къси вериги от аминокиселини, които се наричат пептиди. Процесът на хидролиза практически повтаря процеса на храносмилане в нашия организъм. Може да се каже, че хидролизатът на протеин е протеин, готов за усвояване. Той се усвоява много по-бързо, отколкото обикновения протеин, който не е подлаган на хидролиза. Ето защо, аз го пия сутрин, веднага след събуждане - приготвям си закуската, а моят организъм вече получава необходимите му хранителни вещества след гладуването през нощта по време на съня. Още една причина да използвате хи- дролизат - той повишава разтворимостта на продукта. Т.е., Вие няма да нервничите по повод на това, че протеиновият прах е задръстил шейкъра или протеинът трудно се разбърква. Със Siberian Super Natural Sport няма проблеми с това!

4. BCAA (аминокиселини с разклонени вериги) – това е аминокомплекс, състоящ се от три незаменими аминокиселини: лейцин, изолейцин и валин. ВСАА са основният материал за строеж на нови мускули. Тези аминокиселини съставляват 35% от цялата мускулна маса и вземат важно участие в процесите на анаболизма и възстановяването, а освен това, притежават анти-катаболитно действие. Те не се синтезират в организма, поради което човек може да си ги набави само с храната и чрез специални добавки.

ВСАА се различават от останалите 17 аминокиселини по това, че на първо място се метаболизират в мускулите - те могат да се разглеждат като основно «гориво» за мускулите, което повишава спортните показатели и подобряват здравословното състояние. И те са абсолютно безопасни за здравето!

5. АМИНОКИСЕЛИНЕН ПЕПТИДЕН КОМПЛЕКС – съдържа около 20 аминокиселини, необходими за синтеза на мускулен белтък и насища организма с аминокиселини. Тези молекули са толкова малки, че не се нуждаят от храносмилане и са бързо усвояеми от организма, мигновено прониквайки в мускулите. И нещо, което е немаловажно за мен: напълно и бързо се разтваря даже в хладка вода. Поради това преди тренировка също пия SIBERIAN SUPER NATURAL SPORT. Съставът на продукта позволява мигновено да се наситят мускулите с аминокиселини даже по време на високоинтензивни тренировки и да се ускори синтеза на мускулния белтък по време и след физическите упражнения.

6. И накрая, КАКАО И СТЕВИЯ – това е нещото, което придава натуралния вкус на този продукт и го отличава от многото протеини, да не кажа даже от всички. В този продукт няма да намерите нито едно «Е», нито един малтодекстрин - подсладител и усилител на вкуса, или някакъв друг ароматизатор."

Роман Грищенко

 
Кросфит-атлет, вицешампион от състезанието за Голямата купа «Най-добре подготвеният физически човек» за 2013г., бронзов медалист от международния турнир «Siberian Showdown» от 2013 г., участник в отбора Reebock CrossFit Games Pacific Regionals, Австралия за 2015 и 2016 г., участник в шампионата на Азия през 2016 г. в Корея, победител и призьор от много руски и международни състезания.
Покажи:
Сортиране по:
54.00 лв.
82.08 лв.
30.98 лв.
54.00 лв.
31.20 лв.
54.00 лв.
21.60 лв.
28.80 лв. 23.04 лв.
28.80 лв. 23.04 лв.
Нагоре