Протеин и фитнес

"Днес на пазара на продукти за спортно хранене има достатъчно голям избор на различни протеини, всеки от които обещава да Ви помогне да достигнете определени цели. Даже на самите професионалисти понякога е трудно да разберат кой от тях е по-добър. Ако преди никога не сте употребявали спортни храни и не знаете с какво да започнете, опитайте многокомпонентния протеин SIBERIAN SUPER NATURAL SPORT на Siberian Health. 

Многокомпонентният (комплексен) протеин - това е смес от различни видове протеини, които обезпечават високата концентрация на аминокиселини веднага след приемането му, а в същото време бавно усвояващите се белтъчини осигуряват продължителното подхранване на мускулите.

1. ОСОБЕНОСТ НА КАЗЕИНА – поддържа високо нивото на аминокиселини в кръвта в продължение на 6-8 часа. Именно поради това, приемът на казеинов белтък е оптимален за хора, които са възпрепятствани да се нахранят навреме или пропускат поредния прием на храна. Също така е добре да се пие вечер, тъй като по това време на денонощието организмът е лишен от постъпване на хранителни вещества.

2. ИЗОЛАТ НА СУРОВАТЪЧЕН БЕЛТЪК – той се отлича- ва с високо съдържание на протеин, 90-95%, усвоява се бързо и гарантира прилив на аминокиселини към му- скулните влакна само 30-40 минути след приема. Като правило, той е по-малко алергенен, отколкото концентратите, сухото мляко или други млечни продукти.

3. ХИДРОЛИЗАТ – извлича се чрез хидролиза, раз- деляйки белтъка на къси вериги от аминокиселини, които се наричат пептиди. Процесът на хидролиза практически повтаря процеса на храносмилане в нашия организъм. Може да се каже, че хидролизатът на протеин е протеин, готов за усвояване. Той се усвоява много по-бързо, отколкото обикновения протеин, който не е подлаган на хидролиза. Ето защо, аз го пия сутрин, веднага след събуждане - приготвям си закуската, а моят организъм вече получава необходимите му хранителни вещества след гладуването през нощта по време на съня. Още една причина да използвате хи- дролизат - той повишава разтворимостта на продукта. Т.е., Вие няма да нервничите по повод на това, че протеиновият прах е задръстил шейкъра или протеинът трудно се разбърква. Със Siberian Super Natural Sport няма проблеми с това!

4. BCAA (аминокиселини с разклонени вериги) – това е аминокомплекс, състоящ се от три незаменими аминокиселини: лейцин, изолейцин и валин. ВСАА са основният материал за строеж на нови мускули. Тези аминокиселини съставляват 35% от цялата мускулна маса и вземат важно участие в процесите на анаболизма и възстановяването, а освен това, притежават анти-катаболитно действие. Те не се синтезират в организма, поради което човек може да си ги набави само с храната и чрез специални добавки.

ВСАА се различават от останалите 17 аминокиселини по това, че на първо място се метаболизират в мускулите - те могат да се разглеждат като основно «гориво» за мускулите, което повишава спортните показатели и подобряват здравословното състояние. И те са абсолютно безопасни за здравето!

5. АМИНОКИСЕЛИНЕН ПЕПТИДЕН КОМПЛЕКС – съдържа около 20 аминокиселини, необходими за синтеза на мускулен белтък и насища организма с аминокиселини. Тези молекули са толкова малки, че не се нуждаят от храносмилане и са бързо усвояеми от организма, мигновено прониквайки в мускулите. И нещо, което е немаловажно за мен: напълно и бързо се разтваря даже в хладка вода. Поради това преди тренировка също пия SIBERIAN SUPER NATURAL SPORT. Съставът на продукта позволява мигновено да се наситят мускулите с аминокиселини даже по време на високоинтензивни тренировки и да се ускори синтеза на мускулния белтък по време и след физическите упражнения.

6. И накрая, КАКАО И СТЕВИЯ – това е нещото, което придава натуралния вкус на този продукт и го отличава от многото протеини, да не кажа даже от всички. В този продукт няма да намерите нито едно «Е», нито един малтодекстрин - подсладител и усилител на вкуса, или някакъв друг ароматизатор."

Роман Грищенко

 
Кросфит-атлет, вицешампион от състезанието за Голямата купа «Най-добре подготвеният физически човек» за 2013г., бронзов медалист от международния турнир «Siberian Showdown» от 2013 г., участник в отбора Reebock CrossFit Games Pacific Regionals, Австралия за 2015 и 2016 г., участник в шампионата на Азия през 2016 г. в Корея, победител и призьор от много руски и международни състезания.
Покажи:
Сортиране по:
Siberian Super Natural Sport Двуфазен премиум клас протеин (черна боровинка) Мултикомпонентен протеинов коктейл със сок от черни боровинки – оптимално съчетание на белтъци с бързо (изолат от суроватъчен протеин) и бавно усвояване (казеин). В коктейла също така присъстват аминокиселини с разклонена верига (BCAA). Протеинът способства за увеличаването на мускулната маса и съхраняването на нормалното състояние на костите. Продуктът може удобно да вземем със себе си: вземете компактното пакетче на тренировка или на разходка за да допълните дневния рацион! Активен състав: Концентрат от млечен белтък (PROMILK KAPPA OPTIMUM) 89%, изолат от суроватъчен белтък Prodiet 90S (4%), натурален ароматизатор (3%), L-карнитин (2%), прах от черни боровинки (0,45%), подсладител: стевиолгликозиди Sigma D. Начин на приложение: 1 пакет (25 г) 1 път на ден. Щателно смесете в шейкър 300 мл обезмаслено мляко (или 150 мл мляко 1,5% + 150 мл вода) и съдържимото на 1 пакет (25 г). Приема се преди или след тренировка.   15 пакетчета по 25 гр.      
BGN 54.00 лв.
Висококачественият 90%-ен изолат на суроватъчен протеин осигурява максимално бързо усвояване на аминокиселините за мигновенна и максимална подкрепа на мускулите по време на продължителна и експлозивна силова тренировка. Гарантирано качество на водещите световни марки Ingredia и Glanbia!   Основни разлики между продукта и неговите многочислени аналози: 1. Абсолютна натуралност. Днес все повече и повече хора обръщат внимание на състава на продуктите, които купуват, особено ако смятат да ги приемат извесно време.  Super Sport Natural Whey PRO не съдържа нито една съставка с код Е и нито един химичен компонент!   2. Максимална хранителна полза. Продуктът не съдържа захар, палмово масло, никакви други външни мазнини, нискокачествени протеини, соя и грах, изкуствени влакна.   3. Едно от най-добрите съотношения цена-качество. Предлагайки висококачествени аминокиселини и протеини (с качество гарантирано от такива световно известни производители като Ingredia (Франция) и Glanbia (Германия) - собственик на ма
BGN 82.08 лв.
Siberian Super Natural Sport. L-карнитин. L-карнитин участва в мастния обмен, повишава издържливостта на организма при занимания с аеробни видове спорт (бягане, плуване), снижава риска от увреждане на мускулите по време на физически упражнения и помага да се оптимизират процесите за възстановяване на мускулната тъкан. Продуктът съдържа L-карнитин на световноизвестната фирма Lonza в бързоусвояема форма, който започва да работи веднага щом попадне в организма. 2 капсули съдържат 726 мг чист L-карнитин Състав: L-карнитин тартат, L-карнитин на база Lonza Carnipure® Начин на прием: по 2 капсули на ден, 30 минути преди тренировка или по време на хранене. Флакон 120 капсули
BGN 30.98 лв.
Двуфазен премиум клас протеин (горска ягода) Siberian Super Natural Sport  Мултикомпонентен протеинов коктейл със сок от горски ягоди – оптимално съчетание на белтъци с бързо (изолат от суроватъчен протеин) и бавно усвояване (казеин). В коктейла също така присъстват аминокиселини с разклонена верига (BCAA). Протеинът способства за увеличаването на мускулната маса и съхраняването на нормалното състояние на костите. Продуктът може удобно да вземем със себе си: вземете компактното пакетче на тренировка или на разходка за да допълните дневния рацион!   Активен състав : Концентрат от млечен белтък PROMILK KAPPA OPTIMUM (89%), изолат от суроватъчен белтък Prodiet 90S (4%), натурален ароматизатор (3%), L-карнитин (2%), прах от горски ягоди (0,3%), подсладител: екстракт от листата на стевия"SWETA".  15 пакетчета по 25 гр
BGN 54.00 лв.
Siberian Super Natural Sport. Комплекс от аминокиселини BCAA Комплексът за интензивни тренировки съдържа три вида аминокиселини в идеално съотношение за анаболизма: L-валин, L-изолейцин и L-лейцин. Това вече са разцепени елементи на протеина – на организма не е нужно да губи енергия и време за тяхното усвояване. BCAA-аминокиселините осигуряват на мускулите необходимите хранителни вещества, помагат по-бързото им  възстановяване, забавят процесите на катаболизма и отстраняват усещането за претренираност. Подхожда идеално за усилване на изгарянето на мазнините. Активен състав: 6 таблетки съдържат: L-лейцин – 2400 мг L-изолейцин – 1200 мг L-валин – 1200 мг Състав: BCAA (комплекс от аминокиселини: L-лейцин, L-изолейцин, L-валин), хранителна добавка (пълнител) микрокристална целулоза, хранителна добавка (противослепващ агент) магнезиев стеарат. Начин на прием: по 2-3 таблетки 2 пъти на ден, 30 минути преди тренировка или между основните приеми на храна. Флакон 120 капсули
BGN 31.20 лв.
Мултикомпонентен премиум клас протеин с натурално какао Siberian Super Natural Sport  Мултикомпонентният протеин се състои от висококачествени белтъци с различно време на усвояване: протеинов хидролизат и аминокиселини (BCAA), суроватъчен протеин и казеин. В продукта са събрани едни от най-популярните сред любителите на спорта компоненти, които повишават енергийния потенциал, благодарение на което протеинът е подфодящ както за професионални спортисти, така и за новаци. Протеинът способства за увеличаването на мускулната маса и съхраняването на нормалното състояние на костите.   Активен състав: Концентрат от млечен белтък promilk kappa optimum (80,3%), какао на прах (7,5%), хидролизат от суроватъчен протеин prodiet hydrolysate s25 (4%), изолат от суроватъчен протеин prodiet 90s (4%), комплекс от аминокиселини bcaa aminoblast® by glanbia (лейцин: изолейцин: валин - 2:1:1), подсладител: екстракт от листа на стевия - sweta®. Начин на приложение: Щателно смесете в шейкър 300 мл обезмаслено мляко (или 150 мл мляко 1,5% + 150 мл вода) и съдържанието на пакет
BGN 54.00 лв.
Бързоразтворим креатин - увеличава силата и издръжливостта (хранителна добавка)   Курсовете за прием на креатин във вид на добавка позволяват да се подобрят резултатите – увеличава силата и издръжливостта. Колкото повече креатин в мускулите, толкова по-интензивни и ефективни ще са тренировките ти!   Какво представлява креатинът?   Креатинът е натурално вещество, необходимо за нормалния енергиен обмен и изпълняването на движения. Основното предназначение на креатина е възстановяването на молекулите АТФ, играещи важна роля при съкращаването на мускулите. Изразходването на молекулите АТФ става за броени секунди, а за образуването на нови от постъпващата храна е нужно значително повече време. Но природата е предвидила механизъм за бързо възстановяване – благодарение на креатина става така наречената екстрено възстановяване на отработата АТФ.   Допълнителният прием на креатин Siberian Super Natural Sport позволява да се увеличат спортните показатели, тъй като продуктът: • Поддържа честотата на мускулните съкращения на пикови н
BGN 21.60 лв.
Нагоре