Общи условия

УСЛОВИЯ ЗА ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕ И ДОСТАВКА

Настоящите общи условия за онлайн пазаруване и доставка са създадени да са в помощ на потребителите и техният прочит е препоръчителен. Същите се прилагат по отношение на следния уеб сайт www.sibirskozdrave.net (наричан по-долу „Сайтът”"). Сайтът е собственост на „Сибирско здраве - Русе” ЕООД, вписано в Търговския регистър към Агенция по вписванията, със седалище и адрес на управление: гр. Русе 7012, ул. Борисова 63, ет. 0, вх. 4, ЕИК 203819416.
„Сибирско здраве – Русе” ЕООД се явява частно официално търговско представителство на Корпорация Siberian Wellness - Корпорация «Сибирское здоровье» (Россия, г. Новосибирск), действаща за България чрез „СИБИРСКО ЗДРАВЕ-БЪЛГАРИЯ” ООД, вписано в Търговския регистър към Агенция по вписванията под ЕИК: 175112498, със седалище и адрес на управление: гр. София 1421, район Лозенец, ул. Николай Лилиев № 18.
„Сибирско здраве – Русе” ЕООД си запазва правото по свое усмотрение и по всяко време да променя, добавя или заличава части от изброените по-долу общи условия. Отговорност на посетителите на сайта е да проверяват условията при всяко посещение непосредствено преди да използват Сайта. В случай, че посетител продължи да използва сайта след публикуване на промени в настоящите условия, същото се смята за потвърждение, че приема и се съгласява с направените промени.

С настоящото Вие се съгласявате, че всички последващи Ваши покупки се регулират от общите условията за онлайн пазаруване и доставка, приложими до публикуването на промени и изменения в тях, а след това в съответствие с новите изменени общи условия.

Уважаеми клиенти!

«Сибирско здраве - Русе » ЕООД  е независимо официално представителство на Корпорация «Сибирско здраве »/ Siberian Wellness.   Работата на нашия онлайн магазин се осъществява на базата на стриктно спазване на съответните закони,  корпоративни правила и стандарти.

Ние доставяме продуктите на Корпорация «Siberian Wellnes » в цяла България и в Европа по официалните цени фиксирани от Корпорация « Сибирско здраве » за България.

  1. Предлаганите за покупка стоки с търговска марка Siberian Wellness вие ще намерите разглеждайки нашия каталог, който може да бъде свален на сайта на нашия Интернет-магазин в графа « Каталог » Вие получавате възможност самостоятелно да се запознаете с представените в Интернет-магазина стоки,  където  има допълнителна информация за тях.
  2. Разглеждайки асортимента на нашия магазин, Вие веднага можете да оформите вашата търговска кошница. Така Вие винаги ще можете да видите вече избраните от вас стоки в кошницата (може да я намерите в горната част на страницата на сайта). В кошницата се изписва общата сума на поръчката, без отчитане на стойността на доставката и е създадена възможност да премахнете избрана от Вас вече стока. Имате възможност да придобивате стоки не само на вашия регистрационен номер, но и на номера на Ваш Консултант или Клиент. За целта наберете поръчките в магазин и чрез формуляра за контакт, по телефона или по мейла, посочени във Клиенти - Контакт с нас (в долната част на заглавната страница) , за да уточним между кои договори да разпределим вашата поръчка на Интернет-магазина.  
  3. След формиране на кошницата е необходимо да натиснете бутон "Продължи", след което ще преминете на страницата за избор на варианти за доставка и друга  информация за контакти.
  4. След като се избере адреса на доставка, към стойността на поръчката Ви ще се прибави стойността за доставка до указания адрес.
  5.  След като сте оформили поръчката в нашия Интернет-магазин, тя автоматически получава номер и Вие  на указания във формата за поръчка  мейл, получавате съответно уведомление. С този номер ще можете да проследите движението на вашата поръчка.

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно услугата, можете да се свържете на телефона и адреса на страницата  « Контакт с нас".

УСЛОВИЯ ЗА ПРОДАЖБА

1. ОБХВАТ НА ДЕЙСТВИЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА ПРОДАЖБА

Условията за поръчки на стоки от уеб сайт www.sibirskozdrave.net, които са описани на предоставената Ви фактура, регулират своеобразната покупко-продажба, с изключение на случаите, при които Клиентът е сключил отделен писмен договор със „Сибирско здраве – България” ООД. Ако Вие имате сключен такъв договор, това означава, че имате статут на Консултант* на Корпорация Siberian Wellness. "Сибирско здраве -Русе"ЕООД е официално представителство на Siberian Wellness, което означава, че Вие можете да поръчате избраните от Вас продукти с отчитане на бонуси.  Ако Вие сте консултант, след като си създадете клиентски акаунт на нашия интернет-магазин www.sibirskozdrave.net и подготвите вашата кошница с продукти, следва да се свържете с нас на имейл office.sibirskozdrave@gmail.com, за да изготвим вашата поръчка, взимайки предвид натрупаните до момента бонуси и начисляването на нови такива в системата на корпорация Siberian Wellness. 

Чрез поръчката на продукти от магазина на Сибирско здраве (както онлайн, така и по друг начин) или посредством приемане доставката на такива продукти съгласно представената Ви фактура, приемате и се съгласявате да бъдете обвързан с настоящите общи условия. „Сибирско здраве – Русе” ЕООД си запазва правото едностранно да променя тези условия по всяко време без изрично предизвестие за това.

2. НЕПРИЛОЖИМОСТ НА ДРУГИ ДОКУМЕНТИ

Настоящите условия не могат да бъдат допълвани, променяни или изменяни от прилагането на друг(и) документ(и). Всеки опит за промяна, допълване или изменение на тези условия е недействителен и не поражда действие, освен ако  не изрази писмено съгласие за това.

3. УСЛОВИЯ ЗА ПРОДАЖБА И СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ

За да закупите стока и/или услуга от нашия Сайт, вие трябва:
    Да имате навършени осемнадесет (18) години.
    Да имате постоянен/настоящ адрес в България или друга страна членка на ЕС.
    Да сте се съгласили с настоящите Общи условия.
    Да посочите точен и валиден телефон и адрес за доставка.
    Да осигурите достъп и възможност за получаване на стоката.

За да извършвате покупки,  е необходима регистрация. Достатъчно е да въведете данни за адрес на доставка всеки път, когато правите поръчка. След избор на продукт, потребителят въвежда количество, което желае да поръча. За да се потвърди поръчката е нужно да се избере бутон "Потвърди" в кошницата. На екрана ще се покаже съдържанието на кошницата с калкулирана цена за всички избрани продукти (ако са повече от един). При въвеждане на адрес за доставка цената за доставка автоматично ще се изчисли.

Клиентът получава потвърдителен email на електронния адрес, който е посочил.
СИБИРСКО ЗДРАВЕ РУСЕ - може да поиска допълнително потвърждение на въведената от потребителя информация или доуточняване на подробности по поръчката, включително по телефон, факс, имейл. В случай, че не бъде доказана достоверността на подадената ни информация или поръчката не бъде доуточнена, това автоматично води до отказ от приемане на поръчката с или без изрично уведомление за това

4. ОТГОВОРНОСТ НА РОДИТЕЛИ И ПОПЕЧИТЕЛИ

Въпреки, че _„Сибирско здраве – Русе” ЕООД  не разрешава използването на услугите от лица, ненавършили 18 години, се допуска че е възможна поръчката на стоки от деца. В такива случаи „Сибирско здраве – Русе” ЕООД не носи отговорност за постъпките на непълнолетните, а отговорността се поема от техните попечители.

 „Сибирско здраве – Русе” ЕООД съветва родителите да вземат мерки, в случай че не желаят да носят отговорност за стоки, поръчани и/или заплатени към  Сибирско здраве – Русе ЕООД.

5. ВАЛУТИ И ЦЕНИ

Според националното законодателство в Р.България може да се използва само националната валута като разплащателно средство. Разплащанията за всички покупко-продажби през сайта, независимо от метода на разплащане, се правят само в националната валута. Цените се обявяват само в българска национална валута. 

6. ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТ СТОЙНОСТ
 Посочените цени са крайни (с включен ДДС).

7. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Възможни начини за плащане на покупките от Сайта са:  Наложен платеж при доставка от куриерски фирма ЕКОНТ (за България и Румъния)

8. ВЪЗМОЖНИ ГРЕШКИ НА САЙТА

С настоящото се считате за уведомени, че е възможно и допустимо информацията, дадена за определена стока или продукт, да съдържа неточни или непълни данни, включително относно цената или наличността на продукта. „Сибирско здраве – Русе” ЕООД предупреждава, че е възможно информацията, съдържаща се на настоящия сайт, да е непълна или неточна към даден момент. „Сибирско здраве – Русе” ЕООД си запазва правото да поправя грешки и/или да обновява съдържанието на сайта по всяко време без изрично уведомление.

9. ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКА НА СТОКИ ОТ СТРАНА НА „Сибирско здраве – Русе” ЕООД

„Сибирско здраве – Русе” ЕООД  има правото да откаже или отмени всички поръчки за продукти и/или услуги, които са показани с грешна цена, отстъпка или компенсация, или съдържащи друга неточна информация или печатнa грешкa. Всички такива поръчки, независимо дали първоначално са били потвърдени, могат да бъдат отказани или отменени. В случай, че вече е било извършено и плащане за тези поръчки, „Сибирско здраве – Русе” ЕООД се задължава незабавно да издаде кредитно известие за размера на начислението към сметката на купувача.

„Сибирско здраве – Русе” ЕООД си запазва правото да откаже поръчка, в случай че поръчката е извършена от клиент, който системно отказва поръчки или има съмнение, че дава невярна и неточна информация.

10. ОТКАЗ, ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА ЗАКУПЕНИ СТОКИ ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

Всеки клиент има правото да се откаже от поръчаните стоки в срок до 14 РАБОТНИ ДНИ от получаването им в случай, че същите не са били използвани, не е нарушена целостта на опаковката им и са във вида, в който са били получени съгласно изискванията на чл.55 във връзка с чл.54 от ЗЗП. Редом с продукта, клиентът задължително трябва да изпрати касовата бележка или фактурата, с която е закупил стоката.

В случай че до 24ч. от получаването на даден продукт бъде констатиран негов дефект и в случай, че не е нарушен търговския вид на стоката и опаковката,  „Сибирско здраве – Русе” ЕООД се ангажира той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия на съответния производител или да възстанови заплатената от клиента стойност на стоката в срока по чл.55, ал. 6 от ЗЗП. След изтичане на срока, в който потребителят следва да упражни правото си на отказ или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, връщане и замяна на стоката не се извършват. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката в тези случаи са за сметка на потребителя.

Когато „Сибирско здраве – Русе” ЕООД поради някаква причина не може да изпълни задълженията си по договора, потребителят ще бъде своевременно уведомен и платените от него суми ще бъдат възстановени в срок до 30 дни от датата, на която „Сибирско здраве – Русе” ЕООД е следвало да изпълни задължението си по договора. В този случай „Сибирско здраве – Русе” ЕООД разполага с алтернативната възможност да достави на потребителя стоки или услуги със същото качество и цена, като уведоми потребителя за промяната в изпълнението. Когато бъде изпълнено друго вместо дължимото и потребителят упражни правото си на отказ от сделката, разходите по връщането на стоките са за сметка на доставчика.

11. ДОСТАВКА
    Всички доставки в границите на България се доставят чрез следните куриери: “Еконт- експрес”. Поръчки за България на стойност над 100 лв с ДДС се доставят безплатно за получателя до офис на ЕКОНТ, посочен от клиента при поръчката на сайта. При поръчки на територията на България на стойност под 100 лв с ДДС, получателят заплаща 6,90 лв разходи за доставка до адрес или 4,90 лв до офис на ЕКОНТ. Поръчки на стойност с ДДС над 200 лв се доставят безплатно до адрес в рамките на страната. 
    Доставки извън границите на България се извършват чрез  "THT Express". Поръчки на стойност над 240 Евро се доставят безплатно. За поръчки на стойност под 480 лв / 240 Евро, транспортните разходи са за сметка на получателя според определените от THT тарифи.
    
    „Сибирско здраве – Русе” ЕООД поема разходите по застраховка на доставката на поръчаната стока.

12. ПРИЛОЖИМ ЗАКОН И ЮРИСДИКЦИЯ

Продажбата на продуктите се регламентира от действащото законодателство на Република България.

13. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Личните данни се събират само и единствено с цел обслужване на потребителите. Без необходимите данни обслужването на клиентите няма да бъде възможно. Личните данни се въвеждат при всяко действително пазаруване на потребителя и се използват еднократно. „Сибирско здраве – Русе” ЕООД не създава база данни от данните на потребителите.

„Сибирско здраве – Русе” ЕООД се задължава да не отдава, продава или разпространява по друг начин вашите лични данни на трети лица, освен когато това не е наложително по силата на закон или съдебен акт.

14. НЕПОИСКАНИ ТЪРГОВСКИ СЪОБЩЕНИЯ

„Сибирско здраве – Русе” ЕООД се задължава да не да изпраща непоискани търговски съобщения без изричното съгласие за това от страна на клиента.

Органи, осъществяващи контрол върху дейността на „Сибирско здраве – Русе” ЕООД и свързаните търговци, са Комисията за защита на потребителите и Агенцията за безопасност на храните

Нагоре