Корпорация

 

Сибирско здраве

 

Корпорация „Сибирско здраве” е основана през 1996 година в сърцето на Сибир - гр. Новосибирск. През всичките тези години тя активно разработва и пуска на международния пазар широка линия патентовани биологично активни добавки към храната и натурална козметика. В основата на продуктите стоят многогодишни изследвания за уникалните свойства на билките от Байкал и Горен Алтай.

Компанията ползва най-чистите билки от дивата природа, от региона на Сибир – Горен Алтай, от екосистемата на езерото Байкал с над 2600 растения и животни – някои единствени за света.

Продуктите на Корпорация Сибирско здраве са предназначени за:

 • комплексно прочистване на вътрешната среда на организма,
 • регулиране на биоритмите, природни имуномодулатори и антиоксиданти,
 • оптимизиране на мастната и въглехидратната обмяна, обмяната на калция,
 • оптимизиране на състава на микрофлората на червата,
 • поддържане на функционалното състояние на сърдечно-съдовата система, черния дроб, костната система и ставите, храносмилателните органи и пикочоотделителната система, органите на зрението,
 • попълване на недостига от основни незаменими витамини и микроелементи

Разработени са също така голям брой козметични продукти и средства за лична хигиена, произвеждани на основата на природни биологично активни вещества от растителен, минерален и животински произход, екологично чисти и без съдъжание на минерални масла, парабени, фталати, сулфати, изкуствени оцветители.

 

Сибирско здраве

 

Понастоящем Корпорацията произвежда над 210 оздравителни и козметични продукти. Много от тези продукти, както и водещите автори на на оригинални патентни разработки са отличени с общо 25 дипломи на авторитетни и престижни изложения, 3 Златни медала „За практически постижения в укрепване на здравето на нацията” на името на И.И.Мечников (лауреат на Нобелова награда), 2 почетни медала „Е. Дашкова” (известен държавен и обществен деятел на Русия), 5 златни медала от широкоизвестната в Русия изложба „Сибирски панаир”.

 

Сибирско здраве

 

Клиничните изпитания за ефективността на биологично активните хранителни добавки на Корпорацията се извършват от водещи клиники на Руската академия на медицинските науки, във високоавторитетни учебни и научно изследователски институти в градовете Москва, Новосибирск, Санкт Петербург, Минск, Томск и др.

 

Продукцията е сертифицирана в Европейски Съюз и премина проверката на FDA (САЩ).
Корпорацията разпространява своите продукти в над 200 града на Русия и 26 страни от Европа, Азия и Северна Америка.

 

Авторски научни концепции при формулиране на продуктите.

Наличие на научни концепции, на които се основават разработката, производството и разпространението на продуктите. Това са авторски концепции, разработени от учените в Научно-иновационния център на Корпорация "Сибирско здраве".
Цялата научна работа се основава на четири концепции, защитетни с авторско право:

 • Микронутриентология - "понятието "микронутриентология" обозначава този раздел от медицината, който интегрира научните и практическите разработки на съвременната витаминология, данните за биологичната роля на микроелементите, биологично-активните вещества от растителен и животински произход и пробиотиците. " Проф. Ю.П.Гичев из "Микронутриентология - нова лечебно-профилактична област на границата между диетология и фармакология "
 • Адаптация - в процеса на еволюцията човекът е намирал не само вътрешни си резерви за самосъхранение, но е използвал и различни природни вещества, притежаващи адаптогенни свойства. Известно е, че адаптогените са използвани широко в народната медицина в Сибир, Китай, Алтай, Тибет и другите страни от Югоизточна Азия. Сведения за това могат да се намерят в най-древните медицински трактати на тибетската и индийската медицина. Идеите на древните лечители не са загубили актуалността си и в съвременната наука - съществува направление в медицината, което се занимава с възможностите за приспособяване на човека към външната среда, а също така се разработват методи и средства за повишаване на тези възможности, които наричаме адаптационна медицина. 
 • Ендоекология -  наука, която разработва методите и средствата, позволяващи да се поддържа вътрешната чистота на организма, и по този начин осигурява нормалната жизнена дейност на всички органи и тъкани. Ендоекологията е ново разклонение на научната медицина, което е призвано не да лекува заболявания, а на първо място да се занимава с профилактика, което е изключително важно в съвременните условия.

   

 • Биоритмология (хронобиология) - наука, изучаваща условията за възникване, природата, закономерностите и значението на билогичните ритми, а също и връзката между биоритмите и здравето на човека.

Корпорация „Сибирско здраве” разполага със:

 • собствен научно-иновационен център, в който работят десет водещи и авторитетни учени, разработващи нови оздравителни продукти;
 • учебно-образователен център с високо професионален професорско-преподавателски състав, където се провеждат специални курсове от лекции за лекари и консултанти по съвременните клинични аспекти на микронутриентологията;
 • високотехнологично съвременно производство на биологично активни добавки към храната на основата на уникалните билкови ресурси от екологично чистите региони Сибир, Алтай, Байкал и Далечния изток, отговарящо на световните стандарти.

Научно-иновационният център е крупно обединение, което се занимава с медико-биологични изследвания, разработване на оздравителни програми и производство на нови биологично активни препарати за реализация на тези програми. Научно-иновационният център е разположен в академичното градче на Новосибирск. Това дава уникална възможност да се развива плодотворно сътрудничество с водещи научно-изследователски учреждения от световно-известното научно средище и да се създават най-прогресивни и уникални продукти за здравето. 

 

 

 

 

Сибирско здраве

Три производствени бази, отговарящи на световните стандарти за качество и сигурност на всички етапи в производството. 

През 1999 г.,  3 години след основаването на компанията, е построена първата собствена производствена база. През 2007 г.  стартира втора производствена база, построена в съответствие с международните стандарти на GMP, ISO 9001, HAAСP, FDA. През 2016 г. Корпорация "Сибирско здраве" открива своята трета производствена база.

Производствената база позволява най-прогресивните разработки на руските учени и специалистите от Научно-иновационния център да се въплатят в нови уникални продукти, като Корпорация "Сибирско здраве" всяка година пуска над 10 нови продукта. Базата е съоръжена с уникални производствени линии с обща производителност до 120 хиляди опаковки от различни продукти за денонощие. Пълноценната дейност на Научно-иновационният център на Корпорация „Сибирско здраве” би била невъзможна без собствено производство. Наличието на най- съвременни производствени технологии и оборудвания позволяват бързо и своевременно прилагане на руските научни разработки в модерни и конкурентноспособни продукти. Системата за качество на производството съответства на изискванията на ISO 9001:2008.

 

Сибирско здравеСибирско здравеСибирско здравеСибирско здраве


 

 

 

Нагоре